Åre

Åre

 

Skandinaviens bästa skidort. Här finns allt. Bra skidåkning, suveränt party och massor av shopping. Stoltserar, förutom med storleken, även med Nordens enda kabinbana och med den bästa totala skidåkningen.

   Åreliftarna består i huvudsak av fyra byar av olika storlek. Åre och  Duved är de största och de som erbjuder mest service, medan Tegefjäll och Björnen mer kan betraktas som boendecentran med något mindre service men med egna skidområden. Åre är huvudorten och där det händer absolut mest. Åreområdet är det som kommer närmast en internationell alport i storlek, service och skidåkning. Skidåkningen är mycket bra och de flesta kategorier åkare kan hitta något som passar. Vill man åka bra preparerade och långa pister rekommenderas Lundsrappet och Gästrappet, som är säkra kort och håller världsklass. Även området kring liften VM 6:an är ett bra val. För snowboardfantaster finns det funparks i Rödkullen och en halfpipe vid kabinbanans dalstation i Åre. Det är även i Rödkullen som det bästa barnområdet hittas.

   För de avancerade åkarna som söker offpist finns det mycket att välja på, bland annat Östra & Västra ravin och Åre-skutans baksida. Ta chansen att åka kvällsåkning i ljuset från de suve-räna strålkastarna i backarna kring VM-8an.    

Restauranger (i massor) finns utspridda över hela liftssystemet och alt håller bra klass. För de som har medhavd matsäck ligger det värmestugor på flera platser. Shoppingen i byn håller hög internationell standard. Partylivet i Åre är som lilla Stureplan, tätt mellan barer och klubbar.

I övrigt  erbjuder Åre det mesta vad gäller kringaktiviteter så som hundspann, skoterturer, skärmflyg och helikopterflygning. Ett tips är att besöka den vackra Tännforsen. Boende i Åre varierar från vandrarhem till lyxiga lägenheter, hotellrum och stugor. Standarden håller otroligt hög klass. Reser hit gör man med tåg, bil, buss och flyg.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Fakta

Säsong: Nov-maj
Högsta topp: 1.420 m.ö.h
Högsta åkhöjd: 1.297 m.ö.h
Fallhöjd: 890 m
Tot. pistlängd: 97.000 m
Längsta nedfart: 6.500 m
Nedfarter: 60
Antal liftar: 23
Längdspår: Ja
Skiduthyrning: Ja
Skidskola: Ja
Backservering: 14
Restauranger: 50-tal
Barer/Klubb: 20-tal

0771-84 00 00
skistar.comNov