Åre, Duved/Tegefjäll

Åre, Duved/Tegefjäll

 

Duved ligger i västligaste delen av Åredalen. Tempot är lugnare och backarna är långa, breda och välpistade. Här finns en egen tågstation och mycket av vårt boende är extra prisvärt. Skidsystemet sitter ihop med Tegefjäll och skidbussar tar dig snabbt in till centrala Åre.

Duvedsbackarna ligger i lägre terräng är storebror Åre vilket gör området mindre väderkänsligt. Här finns något snällare och flackare backar som passar för medelgoda åkare och nybörjare.

I Duved och Tegefjäll är de flesta skidbackarna röda eller blå. Två sittliftar tar dig till toppen och med ankarliftar tar du dig mellan Duved och Tegefjäll. Större delen av skidområdet är nedanför trädgränsen vilket gör åkningen behaglig även om det blåser eller sikten är dålig. Många av skidbackarna är breda och lämpar sig bra för stora carvingsvängar. Efter snöfall lockar området med riktigt bra skogsskidåkning. 

Duved är barnvänligt och i pisterna är det oftast gott om plats för att tex öva eller lära sig åka skidor. Offpist hittas i ravinen direkt till höger om toppstationen för 6-stolsliften.

I Duved och Tegefjäll bor du oftast i egen stuga eller lägenhet. De flesta ligger precis vid skidbackarna, prisläget är lägre än i övriga Åre och området har en lugn och avslappnad atmosfär.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Fakta

Säsong: Dec-april
Snökanoner: Ja
Högsta åkhöjd: 800 möh
Fallhöjd: 405 m
Tot. pistlängd: – m
Längsta nedfart: 2.500 m
Nedfarter: 26
Antal liftar: 13
Längdspår: 32.5 km
Skiduthyrning: Ja
Skidskola: Ja
Backservering: 4

0771-84 00 00
skistar.com