William Almqvist vinner slopestylen i Font Romeu

//

Snowboardens Europacup är i full gång och under torsdagen avgjordes slopestylefinalen i franska Font Romeu. William Almqvist ställde ned ett riktigt bra åk och kunde vid tävlingens slut kliva högst upp på pallen.

Det var strålande sol och en välpreppad park som åkarna möttes av i dagens slopestyle-final i europacupen i snowboard. I startfältet stod tre svenska herrar. William Almqvist, Falu SnowPark, Gabriel Almqvist, Falu SnowPark och Ruben Rosenfors, RISK hade alla gjort ett fint kval och gick in i finalen med en bra känsla.

Redan i första åket visade William Almqvist var skåpet skulle stå och landande en switch backside 1260 följt av back to back 1080s. Ett åk som räckte hela vägen till en plats överst på pallen.

– Det var riktigt skönt att ställa ner åket jag planerat att göra och att det höll hela vägen. Det har gått riktigt bra på både träningen och i kvalet. Jag lyckades ju kvala som etta i mitt heat så det kändes riktigt bra inför finalen idag, säger Almqvist.

Tuff säsong

Den inledande säsongen har varit allt annat guldmedaljer och blå himmel för Almqvist. Tidigare i vinter ramlade han på ett träningsåk och skadade axeln, något som stökade till försäsongen rejält för 21 åringen. Den tuffa starten på säsongen gör att dagens vinst betyder extra mycket.

– Det känns verkligen sjukt bra, med tankte på att jag fick en ganska seg start i november, december då jag skadade axeln. Efter det kunde jag inte träna så mycket och jag missade flera möjligheter på världscupen. Så just nu känns det sjukt bra att bara komma hit och lyckas ställa ner ett bra åk, säger Almqvist.

Spännande framtid

I och med dagens vinst så tar Almqvist med sig en fin känsla inför kommande tävlingar. Då detta dessutom bara var hans andra tävling sedan skadan gör att tankarna kring en potentiell plats till VM i slutet av februari finns med i bakhuvudet.

– Planen är att fortsätta på europacupen här framöver. Det kommer ju en VM-uttagning nu om två dagar och det var ju ganska viktigt att jag fick ett resultat nu innan dess. Så det var verkligen skönt att få till ett åk idag. Vi får väl se vad som händer framöver, säger Almqvist.

Rosenfors gjorde även han en riktigt fin tävling och slutade på en sjätteplats. Williams bror Gabriel Almqvist hade idag inte samma flyt då han i sitt första åk landande kort på en dubbel cork 1260 och skadade nyckelbenet.

På damsidan var Tova Nejne, Klimpfjälls Alpina och Novalie Engholm, Härnösands Alpina på plats. Tyvärr denna gång med marginalerna på fel sida i kvalet och slutade på en 11e respektive 18e plats.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.