Elsa Fermbäck uttagen till OS-truppen

/

Elsa Fermbäck, Vemdalens Alpina, åker till OS. Under tisdagen kom beskedet från Svenska Olympiska Kommittén om att Fermbäck är uttagen till svenska OS-truppen 2022.


23-åriga Elsa Fermbäck fick ett genombrott för den större publiken när hon i VM-debuten i Cortina slutade på 16e plats i slalom. De senaste två säsongerna har hon presterat toppresultat i Europacupen där hon leder slalomcupen. Bara den här säsongen har hon stått på pallen tre gånger, varav en gång högst upp. 

Nu får hon också chansen att tävla i OS 2022 och sällar sig till lagkamraterna Anna Swenn-Larsson, Sara Hector och Hanna Aronsson Elfman. Och på herrsidan Kristoffer Jakobsen och Mattias Rönngren. Beskedet kom lite som en överraskning för Fermbäck som testat positivt för covid-19 och därför missat flera tävlingar. 

– Det känns jättekul, verkligen. Jag tänkte att det var kört när jag missade tre race, så det kändes väldigt tungt faktiskt. Det var de tre chanserna man hade att bevisa att man har det som krävs och så fick jag inte de chanserna så jag tänkte det var kört. Så det var riktigt skönt (att få beskedet), säger Fermbäck som just nu är hemma i Vemdalen.

Hade du anat att du kunde få en plats ändå eller kom det som en överraskning?

– Det var både och. Jag har känt att jag haft bra åkning och med resultatet i Lienz kände jag att det fanns en möjlighet, men det blev som sagt svårt när man inte fick åka de andra tävlingarna. 

Den 29 december slutade Fermbäck på 21a plats i världscupslalomen i Lienz. Personbästa i världscupen så här långt kom dock på hemmaplan i Åre förra året där hon slutade på en imponerande 14e plats. På OS är det ocksåslalom som gäller och hon hoppas kunna prestera.

– Det känns verkligen kul och jag vill verkligen satsa nu när jag har chansen att göra det utan att ha så mycket press. Jag har inte ställt så höga krav på mig själv men jag tror jag kan göra ett bra resultat.

Här hittar du hela svenska truppen som åker till OS 2022 >>

Lämna ett svar

Your email address will not be published.