///

Ramundberget

- ett vinterparadis för snöälskare

Fjällresan handlar om så mycket mer än att bara åka skidor. Det handlar om att komma ut i naturen, fylla på med ny energi, dela en speciell tid med familjen eller kanske att ge sig ut på ett oförglömligt äventyr. I Ramundberget hittar du alla element som ger dig en upplevelse utöver det vanliga med tillgång till 30 mil preparerade längdspår, 42 nedfarter, orörd offpist och parker i avslappnad genuin miljö. 

När du anländer till Ramundberget förstår du snart varför många väljer att komma tillbaka hit år efter år. Här i västra Härjedalen där vägen tar slut och fjällvärlden tar vid, början på äventyret och infinner sig lugnet. När du väl har parkerat bilen kan du lämna den för resten av vistelsen då allt på plats är inom promenadavstånd. Här kan du ägna all tid åt energigivande aktiviteter och umgås med familjen eller vänner i din egen takt. När du då och då stannar till och blickar upp mot kalfjället och ser silhuetten av Helags, Skarsfjället eller Mittåkläppen teckna sig mot himlen så vet du att du har hamnat rätt. De vidsträckta vyerna, den rena luften och den fina snön som Ramundberget är känt för är som balsam för själen. Det bästa är att det finns något för alla. 

Åk dig nöjd och njut av vyerna. Ramundberget är en av Sveriges mest snösäkra anläggningar och tillsammans med Funäsfjällen finns här världens största sammanhangängande spårsystem.

Längdåkningens mecka
För dig som gillar att åka längdskidor, oavsett om det handlar om träning, en mysig stund med familjen eller att gå på tur och njuta av vidderna så finns allt du kan önska. Här finns välpreparerade spår och oändligt med markerade turleder i högfjällsterräng. Dalgången i Ramundberget och Bruksvallarna ses av många som längdåkarnas mecka, samt är en del av Nordic Ski i Funäsfjällen, världens största sammanhängande spårsystem. 

Högklassig pist- och offpiståkning
Kombinationen av åkmöjligheter är många, här erbjuds utförsåkning med varierande terräng i pister, lättillgänglig lössnö- och topptursåkning. Pisterna är kända för att hålla hög klass med naturlig och greppvänlig snö. Oavsett om du är nybörjare eller expert hittar du de bästa förutsättningarna för att låta stålkanterna jobba. 

Här erbjuds utförsåkning med varierande terräng i pister, lättillgänglig lössnö- och topptursåkning.

Vill du hellre komma utanför liftsystemet finns det många sätt att upptäcka tjusningen med offpiståkning. Missa då inte att boka en topptursguide med Topsport eller häng med Osthang surfklubb, en unik pärla att upptäcka där traktens lokala snöälskare hänger. Med områdets duktiga guider kan du ta dig ut på äventyr både för egen maskin på toppturer, med skoter eller helikopter till orörda toppar och skapa minnen för livet.

I Mickelinas Värld hittar ni Lillramis, barnens egna skidområde med knapplift, längdspår, kvarcertifierat café, värmestuga och lekvänliga inslag.

Barnens paradis med Mickelinas Värld
I Mickelinas värld i Ramundberget är barnen alltid i fokus. Här utlovas det alltid något skoj att upptäcka på egen hand eller med dagliga aktiviteter på plats. Maskoten Mickelina garanterar en vistelse full med bus, mys och upptåg i Lillramis, barnens egna skidområde. När de små fjällfötterna är trötta kan det vara skönt att gå inomhus och upptäcka Källar´n – en miniatyrvärld med lek i pistmaskinen, lanthandeln eller kanske ett besök i spelrummet med pingis och fotbollsspel.     

Lämna ett svar

Your email address will not be published.