Här är svenska VM-truppen i Snowboard

//

Den 19/2 – 5/3 är det dags för snowboard-VM i Bakuriani i Georgien. Från svenska landslaget fylls i år alla fyra tillgängliga platser och åkarna kommer ställa upp grenarna Slopestyle samt Big Air.

VM i Bakuriani, Georgien närmar sig med stormsteg. Från sverige kommer fyra starka åkare från både A-landslaget och Utvecklingslaget vara på plats för att fightas som finalplatser och medaljer. Detta i grenarna slopestyle och big air. Här är 2023 års VM-trupp i snowboard.

Sven Thorgren

Med tidigare starter från OS och VM samt medaljer från både Air & Style, X-Games och världscup är Sven Thorgren, Sollentuna SLK i dagsläget svenska landslagets mest rutinerade åkare. Thorgren har i flera år visat att han tävlar i den absoluta världstoppen med en tredjeplats i X-Games 2022 och nu senast ytterligare en pallplats vid världscupen i Laax. Thorgrens erfarenhet och rutin ger inte bara honom stora chanser på ett VM utan hjälper även till att stärka hela det svenska laget på plats.

William Mathisen

Som en del av svenska A-landslaget har Willam Mathisen, Sälens IF senare åren visat ständig utveckling på världscupen. Med stabila resultat både på pallen och i resultatlistorna visar han att han definitivt har vad som krävs för att fightas i toppen. Som regerande svensk mästare i både slopestyle och big air så har Mathisen en självklar plats i den svenska VM-truppen.

Gabriel Almqvist

Med fina resultat från årets världscupstävlingar och pallplats på europacupen i Big Air i Font Romeu så kniper Gabriel Almqvist, FaluSnowPark en plats i årets VM-trupp. Med medaljer från senaste SM i både slopestyle och big air samt ständiga topplaceringer i Swedish Snowboard Series visar han stor potential. Almqvist som denna säsong gör sin världscupsdebut visar redan att han har vad som krävs för att tävla mot de bästa.

William Almqvist

Trots att en skadad axel stökade till inledningen av säsongen för William Almqvist, FaluSnowPark visar han både stabil form och stark vilja när han skadan till trots tar med sig tillräckligt med FIS-poäng för en plats till VM. Hög nivå på senaste tävlingarna med en förstaplats på europacupens slopestyle i Font Romeu och fina resultat från både Swedish Snowboard Series och SM så tar Almqvist den sista platsen i årets VM-trupp.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.