Linn och Anton segrade i den totala världscupen på rullskidor

//

Linn Sömskar och junioren Anton Grahn åkte till helgens världscupavslutning i italienska Rieti som ledare i den total världscupen i sina respektive klasser. När helgen avslutades idag stod båda som segrare.

Linn Sömskar vann två av de tre loppen i helgen. I både fredagens fristils lopp med individuell start och lördagens masstartslopp i klassisk stil vann Linn överlägset. Men i dagens supersprint fick hon tufft motstånd av norska Julie Henriette Arnesen som vann kvalet med 0,61 sekunds marginal till Linn på andra plats. De båda möttes sedan i finalen där norskan var starkast och Linn fick nöja sig med en andra plats. Det blev svenskt även på tredjeplats genom Jackline Lockner som avslutade en lyckad helg med en pallplats. Jackline blev även fyra på fristilsloppet i fredags. Redan innan dagens lopp stod det klart att Linn vunnit den totala världscupen. Tvåa blev Elisa Sordello från Italien och trea Kitija Auzina från Lettland. Jackline Lockner slutade fyra.

Det fanns inga svenska herrseniorer på plats i helgen. Den totala världscupen vanns av norrmannen Amund Korsaeth före italienaren Matteo Tanel på andra plats och trea blev Raimo Vigants från Lettland.

De svenska herrjuniorerna har dominerat de sista världscuptävlingarna där Anton Grahn och Malte Jutterdal och turats om att stå överst på pallen. I fredags blev det dock italiensk vinst genom Gabriele Rigaudo. Anton blev tvåa och Malte slutade på en fjärde plats. I lördagens tuffa backrace i klassisk stil gjorde Malte ett starkt lopp och vann överlägset med 1 minuter och 25 sekunders marginal till fredagens segare Rigaudo. Anton hade det tuffare och gick i mål som sjua, 3 minuter och 26 sekunder efter Malte. I dagens supersprint var det startfältets tredjde svensk, Jonatan Lindberg, som var snabbast i kvalet. I finalen ställdes han mot Anton som tog hem segern och därmed den totala världscupen. Jonatans andra plats räckte dock till en fin tredjeplats i totalen och mellan de två kom Malte. Trippels svenskt på pallen alltså.

Ebba Johansson var enda svenska damjunior på plats. Dagens sprint blev hennes bästa placering i helgen då hon slutade fyra. Samma placering fick hon också i den totala världscupen. Anna Maria Ghiddi från Italien vann.

Resultat helgens tävling

Resultat totala världscupen damsenior
Resultat totala världscupen herrsenior
Resultat totala världscupen damjunior
Resultat totala världscupen herrjunior

Lämna ett svar

Your email address will not be published.