220109 Alpint KRANJSKA GORA,SLOVENIA,09.JAN.22 - ALPINE SKIING - FIS World Cup, slalom, ladies. Image shows the rejoicing of Wendy Holdener (SUI), Petra Vlhova (SVK) and Anna Swenn-Larsson (SWE). Photo: GEPA pictures/ Wolfgang Grebien © Bildbyrån - COP 81 - SWEDEN AND NORWAY ONLY

Swenn-Larssons första pallplats för säsongen – trea i Kranjska Gora

//

Förra året hade Anna Swenn-Larsson häng på pallen men kraschade precis innan mål i andra åket. Det blev rejäl revansch och säsongens första pallplats för Anna Swenn-Larsson som slutade trea efter Petra Vlhova och Wendy Holdener i söndagens slalom i Kranjska Gora.

Anna Swenn-Larsson gick ut som tredje åkare i första åket och var 91 hundradelar efter schweiziskan Wendy Holdener som tog och höll ledningen genom första åket. Det innebar en sjätteplats för svenskan och en chans att slåss om topplaceringarna. Hon kände också att det fanns mer att ge efter första åket.

– Det var ett stabilt och bra åk men jag kände att jag hade mycket mer i kroppen. Men jag vågade inte släppa på som jag hade önskat i toppen och på botten, säger Swenn-Larsson.

Favorittippade Petra Vlhova och Mikaela Shiffrin, som hade en sämre dag på lördagen, visade att slalomformen sitter som den ska. De lade sig 8 respektive 25 hundradelar efter Holdener i mål och det var upplagt för en ordentlig kamp i andra.

I andra åket presterade Swenn-Larsson näst bästa tid totalt och hade grön skylt i mål. När femman efter första åket, Katharina Liensberger, åkte ur och fyran, tyskan Lena Dürr, lade sig bakom svenskan i mål var det klart med sämst en fjärdeplats.

– I andra åket kände jag att nu kör jag. Jag vågade inte riktigt på toppen men det kändes bättre och bättre längre ner, säger Swenn-Larsson.

Mikaela Shiffrin presterade vad som såg ut att bli ett toppåk, tills hon gränslade en käpp precis innan sista mellantiden. Därmed var det klart att Swenn-Larsson skulle ta sin första pallplats för säsongen. 

– Det är klart att jag hade kommit fyra om Shiffrin hade tagit sig i mål men det är ju samtidigt det sporten går ut på, att ta sig ner i två åk. Jag har själv varit här och stupat innan mål och jag är jättenöjd över att vara tillbaka på pallen.

Det fanns inget att göra åt Wendy Holdener och Petra Vlhova där det var den senare som var snabbast i mål med 23 hundradelar till godo på schweiziskan. Anna Swenn-Larsson tar med dagens tredjeplats sin sjätte individuella pallplats i världscupen. Och hon känner att formen är på uppgående.

– Jag kände att jag verkligen var på gång i Zagreb och hade väldigt bra mellantider innan jag åkte ur. Det kändes som att jag var på väg på ett bra åk och jag har haft bra åk men inte fått binda ihop det. Idag var jag inte så nöjd med första åket men andra kändes bra.

Veckans uppladdning har till viss del präglats av att flera svenska åkare och andra lag drabbats av covid-19 och fått åka hem.

– Det är tråkigt, det mycket prat om det, det är mycket tester, man är orolig att man ska testa positivt. Jag har verkligen varit försiktig men man vet inte, det gäller bara att vara så försiktig som möjligt.

Det svenska laget hade fem åkare till start och tre vidare till andra åket. Sara Hector slutade tia och Charlotta Säfvenberg, som var näst snabbast av alla i andra åket i Zagreb senast, slutade på 24e plats. Sara Rask kvalificerade sig dessvärre inte till andra åket och Liv Ceder åkte ur i första. 

Resultat från damernas slalom i Kranjska Gora >>

Lämna ett svar

Your email address will not be published.