211221 Alpint COURCHEVEL,FRANCE,21.DEC.21 - ALPINE SKIING - FIS World Cup, giant slalom, ladies. Image shows Sara Hector (SWE). Photo: GEPA pictures/ Mario Buehner © Bildbyrån - COP 81 - SWEDEN AND NORWAY ONLY

Sara Hector tvåa i Courchevel

//

Det blev en riktigt bra dag i Courchevel där tre svenskor tog sig vidare till andra åket i damernas storslalom. Och det var Sara Hector som stod för de största fyrverkerierna när hon knep andraplatsen med det snabbaste andra åket.

Sara Hector visade storform i damernas världscupstorslalom i franska Courchevel. Det var inte oväntat Mikaela Shiffrin som var snabbast i första åket men Sara Hector var en av få som lyckades närma sig amerikanskan. Hon hade en riktigt bra start där hon var mindre än sekunden bakom Shiffrin i mål med tre hundradelar till godo mot fyran Federica Brignone, Italien, med ett fåtal hundradelar upp till tvåan Michelle Gisin, Schweiz. Det skulle visa sig vara ett riktigt toppåk, särskilt sett till övriga tider i resultatlistan där det bara var Gisin som var under sekunden efter Shiffrin. 

Hector snabbast i andra åket

Petra Vlhova låg sexa efter första åket men gjorde ett bra andra åk och gick upp i ledningen. Federica Brignone inledde sitt andra åk bra men gjorde ett par missar och tappade rejält mot slutet vilket gjorde att hon också tappade chansen på pallen. Michelle Gisin höll däremot ihop och det skulle betala sig. 

Sara Hector gick alltså ut som trea och utökade sin ledning och behöll den ända in i mål. Det skulle innebära en garanterad pallplats. Frågan var vilken när det var två åkare kvar. Gisin tappade dock initiativet mot slutet och lade sig bakom Hector i mål. Det fanns dock inget att göra åt Mikaela Shiffrin som hade 86 hundradelar till godo på Hector efter sitt andra åk. 

Hector var snabbast av alla i andra åket och tog med andraplatsen sin fjärde individuella pallplats i karriären. Mikaela Shiffrin, nu med 72 vinster i världscupen, var imponerad av Gisins och Hectors insatser.

– Det har varit tufft. Det är verkligen imponerande att se dem åka så där, säger Shiffrin till FIS Live. 

Poäng för Alphand och Lövblom

Estelle Alphand låg 21a efter första åket. Hon tappade lite mot slutet och gick in som femma i mål och slutade på 25:e plats. Hilma Lövblom hade startnummer 33 och lade sig på plats 25 i mål i första åket. Därmed tog hon sig till andra åket och samlade viktiga världscuppoäng när hon slutade 29:a. Hanna Aronsson-Elfman hade startnummer 35 men åkte tyvärr ut i första åket.

Det blir en ny chans för svenskorna under onsdagen då det körs ännu en storslalomtävling i Courchevel.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.